Er zijn talloze e-mailmarketing systemen om je nieuwsbrief mee te maken van gratis (meestal tot een bepaald aantal inschrijvingen) tot flink betaald. Vul op google maar eens nieuwsbrief systeem of e-mailmarketing in en het duizelt je misschien al snel. Ik beperk me in dit artikel tot de systemen die ik ken of waar ik weleens van gehoord heb. Het kiezen van een systeem voor je nieuwsbrief is meestal geen gemakkelijke klus. De verschillen en manieren van inrichten tussen systemen zijn groot. Zo kent Mailchimp een indeling in lijsten en gaan andere systemen uit van een e-mailadres waar je verschillende groepen aan kunt koppelen. Ook het aantal keer dat je weggever gedownload kan worden verschilt per systeem. Manieren om je statistieken in te zien en goed te kunnen analyseren kunnen ook verschillen. Zaak je goed voor te bereiden en in te lezen. Lees voor je begint ook eens deze blog over de vragen die je jezelf kunt stellen voor je begint te kijken naar een systeem om het technisch voor je te doen.

www.mailchimp.com (gratis tot 2000 e-mailadressen)

www.autorespond.nl

mailblue activecampaign in het Nederlands of activecampaign

mailerlite (gratis tot 1000)

www.ymlp.com (gratis tot 1000)

www.Aweber.com

www.infusionsoft.com

Mocht je een ander systeem gebruiken en er iets over willen vertellen, voel je dan vrij een reactie te geven!

Hoe bepaal je nu welk van de e-mailmarketing systemen je gaat gebruiken?

Stel jezelf eerst een aantal vragen zodat je wat gemakkelijker je keuze kunt maken.

  • In welke taal wil je je vragen kunnen stellen (Nederlands of Engels)
  • Op wat voor manier wil je je vragen kunnen stellen mocht je er zelf niet uitkomen (telefoon, e-mail, chatfunctie)
  • Hoeveel mensen ga je voor je eerste nieuwsbrief importeren in het systeem (kun je nog een gratis nieuwsbrief versturen of zit je meteen aan een betaald systeem vast) Let bij Mailbleu en activecampaign even op, je kunt niet importeren, je zult iedereen middels een e-mail om consent moeten vragen.
  • Hoeveel geld heb je ervoor over
  • Wil je ook automatisch een cadeautje sturen aan de mensen die je nieuwsbrief gaan lezen (autorespond functie)
  • Wil je het systeem alleen gebruiken voor je nieuwsbrief of wil je er ook andere dingen mee gaan doen, denk aan het verkopen van producten of het maken van een e-learning waarbij je op gezette tijden iets verstuurt aan je klant.
  • Hoever wil je gaan in statistieken, wat wil je weten over je lezer
  • Zijn er specifieke systemen waarmee je wilt kunnen koppelen

Heb je nu deze aandachtspunten op een rijtje gezet dan kun je je keuze maken. Mocht je hulp willen bij de keuze, plan dan een nieuwsbriefstretegiesessie in, dan help ik je erbij!