Iedereen wil hogere openingspercentages van zijn nieuwsbrief en een betrokken publiek toch? Ik geef je 5 misschien wel heel simpele tips om dat voor elkaar te krijgen.
Openingspercentage verhogen

Tip 1

Stel een vraag in de onderwerpregel en voeg een naam toe als je die hebt. Hoe groot is de kans dat jij een mail opent als iemand iets aan jou vraagt? Groot toch? Dan zal dat voor jouw klant waarschijnlijk ook zo zijn. Belangrijke reden om de voornaam te vragen in je inschrijfproces.

Tip 2

Schrijf de mail over de echte pijn van je klant. Waar ligt jouw klant wakker van, waar maakt hij/zij zich zorgen over. Jij vast een beetje van je openingspercentages en je leest toch maar mooi deze tips 😉

Tip 3

Zorg dat je überhaupt in de inbox terecht komt. Check je spf en dkim instellingen en laat ze goed zetten door je hostingpartij. Dat zorgt ervoor dat je een stuk beter in de inbox van je klant terecht komt. In de inbox belanden zorgt ervoor dat je de kans dat de mail geopend wordt vergroot.

Tip 4

Maak een ritme, elke week op vrijdag of iedere 2 weken op dinsdagavond zorgt ervoor dat je klanten naar je gaan uitkijken. Als je daarnaast hele  goede content bied in je nieuwsbrief dan krijg je naast betere openingspercentages ook reacties.

Tip 5

Vraag in je mail om een reactie, maak een goede een call to action en beperk het aantal onderwerpen tot het liefst 1. Je geeft je klant daarmee geen keuzestress, het leest prettiger en daarmee vergroot je de kans dat je klant/prospect je volgende mail eerder opent.

Openingspercentages

Onthoud in ieder geval dat de openingspercentages niet “heilig” zijn. De getallen worden enorm beïnvloed door de instellingen die jij hebt in je emailprogramma, de instellingen die de klant heeft in het zijne en een hoop techniek. Een grote lijn is er natuurlijk wel uit te halen en hoe hoger hoe liever jij het ziet. Mochten je openingspercentages nu lager zijn dan gemiddeld 30 % dan zit je aan de lage kant, misschien is het dan een idee om een vrijblijvende afspraak in te plannen, dat kan via hier. Zijn ze hoger dan 50% gefeliciteerd, dat is hoger dan gemiddeld, dan doe je vast een aantal van de dingen hierboven, ook dan ben je uiteraard van harte welkom een afspraak in te plannen.

Geef een reactie